Tarieven en verzekeringen

Gastouderopvang is betaalbare Kinderopvang.


Tarieven gastouderopvang

De gastouder spreekt zelf haar uurtarief met de vraagouder af. Dit wordt vastgelegd in het contract tussen de gastouder en de vraagouder.


De Gastouderbureaukosten zijn €32,50 per kind per maand, maar in overleg bij meerdere kinderen maken we een gepast aanbod .

Indien er sprake is van incidentele opvang hanteert het Gastouderbureau een uurtarief van €1,15 per kind per uur. Ouders hebben hierin een vrije keus.

 

Gastouderbureau Venray brengt géén inschrijfgeld in rekening.

 

Gastouderbureau Venray maakt voor de Kassiersfunctie gebruik van het online administratie programma van de Gastoudercentrale (Opvangapp/Kiss4kids). De Gastoudercentrale is een serviceorganisatie voor de ondersteuning van zelfstandige gastouderbureaus.

Kinderopvangtoeslag

Voor 2021 heeft de overheid het te declareren bedrag, per uur per kind, vastgesteld op €6,49 per opvanguur.
Iedereen die gebruik maakt van de Gastouderopvang en voldoet aan de voorwaarden zoals gesteld door de overheid, heeft recht op een inkomensafhankelijke bijdrage. Dit geldt ook voor zelfstandig ondernemers.

 

Een proefberekening op de site van de Belastingdienst laat zien wat u aan kinderopvangtoeslag kunt ontvangen.

Een aanvraag doen of wijziging melden kan ook via de site van de Belastingdienst. U kunt ook een formulier bestellen bij de Belastingtelefoon (0800 0543) om de kinderopvangtoeslag aan te vragen of een wijziging te melden.


Verzekeringen

Gastouderbureau Venray heeft (naast uw particuliere WA verzekering) voor alle bij haar aangesloten Gastouders een collectieve verzekering betreffende:

  • Een aansprakelijkheidsverzekering voor het gastouderbureau en de gastouder.
  • Een ongevallenverzekering voor de gastkinderen die aangesloten zijn bij ons bureau.