Vraagouders zijn ouders die opvang zoeken voor hun kind(eren) omdat zij zelf werken of een opleiding volgen. Degene die deze opvang biedt, is de gastouder.

Gastouderopvang via Gastouderbureau Venray

Gastouderopvang is kinderopvang die helemaal is afgestemd op u en uw kind. Uw kind wordt iedere dag opgevangen door dezelfde persoon, waardoor hij of zij een goede band kan opbouwen met de gastouder.

De opvang is kleinschalig, huiselijk en vertrouwd. De opvangtijden kunnen variëren van enkele uren tot meerdere dagen per week. De opvang vindt plaats bij de gastouder in huis of bij u thuis. Gastouders zijn flexibel en kijken samen met u naar de gewenste opvangdagen en tijden.


Voor- en naschoolse opvang behoort ook tot de mogelijkheden. Opvang tijdens schoolvakanties en studiedagen wordt gezien als naschoolse of buitenschoolse opvang.

 

Gastouderbureau Venray helpt u bij het vinden van een goede gastouder die aan uw opvangwensen kan voldoen.

 

Heeft u al een oppas die voor uw kinderen zorgt? Ook dan mag u zich, samen met uw oppas, aansluiten bij Gastouderbureau Venray. U kunt vervolgens gebruik maken van Kinderopvangtoeslag.

Aanmelden

Wilt u zich als vraagouder aanmelden of wilt u meer informatie, dan kunt u het contactformulier invullen. Ik neem dan contact met u op om uw wensen in kaart te brengen.

 

Zodra er een gastouder is gevonden die aan uw opvangvraag kan voldoen, wordt er een kennismakingsgesprek geregeld. Als de kennismaking door beide partijen als positief is ervaren, zal er een koppelingsgesprek plaats vinden tussen u, de gastouder en het gastouderbureau. Daarin worden alle afspraken formeel vastgelegd en worden alle praktische zaken nogmaals besproken.

 

Wanneer de opvang eenmaal loopt, vinden er regelmatig evaluatiegesprekken plaats. U heeft de mogelijkheid om uw ervaringen uit te wisselen. Indien nodig worden er afspraken aangepast. Op deze manier kan de opvang goed worden afgestemd op de veranderende behoeftes van het kind en van u als vraagouder.