Een gastouder mag ten hoogste 6 kinderen tegelijkertijd opvangen, inclusief eigen kinderen tot 10 jaar. Indien de kinderen jonger zijn dan 4 jaar is het maximale aantal 5 kinderen, dit is inclusief eigen kinderen onder de 4 jaar.

U mag als gastouder ook bij de vraagouder in huis opvang bieden. Het kind blijft dan in zijn eigen vertrouwde omgeving. U hoeft als gastouder dan niet uw eigen woonsituatie aan te passen aan de opvang van het kind. Opvang bij de vraagouders in huis valt onder dienstverlening aan huis en kent andere regels en wetten dan opvang bij de gastouder in huis.


U heeft een of meer kindplaatsen vrij

Breng uw vrije plekjes onder de aandacht:

  • Geef tijdig aan Gastouderbureau Venray door wanneer er weer plekjes vrij komen binnen uw opvang. Wij doen ons best om zo snel mogelijk nieuwe kinderen te vinden die bij u kunnen komen spelen.

 

Kosteloos (extra) inschrijven

Uw LRK-nummer is enkel verbonden aan de opvanglocatie. Daarom is inschrijven bij meerdere gastouderbureaus mogelijk onder hetzelfde nummer. Er zijn voor gastouders geen extra kosten verbonden aan een extra inschrijving in het register.

 

Gastouderbureau Venray is werkzaam binnen een straal van 20 km vanuit Venray en staat 7 dagen per week voor u klaar. Ligt uw opvanglocatie buiten deze afstand? Wellicht kunnen wij u toch verder helpen. Neem gerust contact met ons op!

 

Wat biedt Gastouderbureau Venray

Wij werken samen met de Gastoudercentrale. Zij verzorgen een online registratiesysteem voor het gastouderbureau, vraagouders en gastouders. U heeft altijd inzicht in uw administratie door in te loggen met een persoonlijke code. Daarnaast hebben zij een collectieve aanvullende AVP verzekering en ongevallenverzekering afgesloten. Meer informatie vindt u op www.degastoudercentrale.nl.
Wij bieden zowel vraagouders als gastouders diverse workshops en trainingen aan. Dit aanbod wordt per nieuwsbrief aan alle genodigden verzonden. Hierbij valt o.a. te denken aan:
  • EHBO herhalingslessen
  • Informatie over brandveiligheid
  • Meldcode Kindermishandeling
  • Bewegen met kinderen
  • Baby- en kindergebaren

Vraagouders kunnen zich ook samen met een gastouder inschrijven. Na een kennismakingsgesprek, waarin wij u graag uitleg geven over onze werkwijze en visie, zorgen wij voor de inschrijving als alle partijen tot overeenstemming zijn gekomen.

Wilt u vrijblijvend met ons in gesprek gaan? Neemt u dan gerust telefonisch contact op of via ons contactformulier.